Real-ity!

Corona öppnar dörren till ett hållbart arbetsliv

Kan något så hemskt som en pandemi som håller hela världen i schack faktiskt leda till något bra? När hela världen står still, är i karantän och människor blir sjuka och dör? När företag och ekonomier bromsar in och stannar upp? Hur skulle det kunna komma något gott ur en sån situation?

De senaste veckorna har alla med skrivbordsjobb förhoppningsvis följt uppmaningen från Folkhälsomyndigheten och jobbat så mycket de kan hemifrån för att minska trycket på sjukvården, rädda så många som möjligt från att bli allvarligt sjuka och till och med dö.

Vi har lämnat våra platser på bussar och tunnelbanor till alla dem som har jobb som bara går att utföra på plats – inom vård, handel och service till exempel. Vi har avstått från att lämna barn på förskolan och i skolan när de varit lite hängiga och vi har lojalt ställt in våra resor.

Det har såklart i vissa fall känts tråkigt och ensamt att vara isolerad hemma, även om det rent tekniskt går utmärkt att ta möten via videolänkar och prata med arbetskamrater och kunder på telefon i stället för att ses.

Vad har vi vunnit?
Så långt uppoffringarna – men har vi vunnit något? Helt uppenbart mer tid när man som den genomsnittliga stockholmaren slipper lägga 40 minuter i vardera riktningen på arbetspendling varje dag. Det är nästan 1,5 timme om dagen, 5 dagar i veckan vilket innebär att vi totalt lägger mer tid på ett år på arbetspendling än på semester… Vad gör du med dina 7,5 extra timmar du fått varje vecka när du arbetar hemifrån?

Läs hela krönikan här!

Dela inlägget!

LinkedInFacebook
08–545 265 60 | info@realcompetence.se | Real Competence Svenska AB, Kungsgatan 35, 111 56 Stockholm